4 meter høj bronzeskulptur til Sjælsø

4 meter høj bronzeskulptur til Sjælsø

Bronzeskulptur, Sjælsø Gruppen på Lina Mural Jardorf

Denne skulptur blev til ved at jeg først skabte en model, som Ib Henrik og Torben Rønje godkendte. Herefter skabte jeg den næsten 4 meter høje bronzeskulptur til Sjælsø Gruppens indkørsel ved deres daværende domicil i Allerød.

Jeg er begyndt på denne skulptur i voks, som jeg laver 1 til 1 ,og som der vil blive støbt efter, og i løbet af de næste 10 dage udfolder der sig en smuk skulptur, som vil være en kopi af den lille model, som står her til højre for modellen. Når den er færdigstøbt, vil skulpturen blive forankret på en stor sort granitsokkel foran Sjælsø Gruppens domicil. Logoet vil blive i bronze bogstaver, og de vil stå tydeligere i sin irgrønne patinering, som kun vil blive mere irgrøn, som tiden går.

Jeg har i denne skulptur taget udgangspunkt i Sjæl – Sø – Gruppen og skabt en skulptur, som jeg føler passer til Sjælsø Gruppen.

Først vidste jeg ikke lige helt, hvordan jeg skulle gribe det an, så jeg gik ture i skoven og sad og filosoferede over, hvad jeg skulle lave. Hvordan jeg skulle gribe skulpturen an, hvad jeg skulle lade mig inspirere af – jeg tænkte længe og kom frem til, at det rigtige var at læne mig op ad firmaets sigende navn.

Sjæl   Sø  Gruppen – så det blev til:

Sjæl :

Jeg har altid lagt mærke til. at der er sjæl og sjælevarme i virksomheden, og selvfølgelig fordi det grundlæggende er Ib Henrik og Torben, der lægger deres hjertes blod i firmaet, og det afspejler sig jo, men medarbejderne er også altid søde og imødekommende og yder også  en stor indsats –    jeg har modelleret sjælen ind i bunden af skulpturen i form af en kvinde med vinger, der stiger op af søen, og på modsat side er det fuglen, som symboliserer friheden – som fuglen – friheden i sjælen……

Sø:

Hvis man holder sin sø ren og fin, så er der bl.a. flere raske og fine fisk, og lysten til at bade i den er større, og i min verden er vand og dermed sø et symbol for følelser. Skulpturen starter i bunden med sø – søen hvor der vokser den frie sjæl op af, den frie sjæl som vi alle bør være på hver vores måde, og den forsætter op ad livets snørklede vej, den vej som vi lærer så meget af.

Gruppen:

Jeg synes, at jeg ser et stor sammenhold i virksomheden, i gruppen, og derfor er der manden, kvinden og elefanten øverst, manden for det maskuline og rationelle,  kvinden for det feminine og kreative og elefanten står for omsorg og intelligens, og fordi den har et tæt familie-/gruppeforhold som er nøglen til deres overlevelse og måske mere end nogensinde også gældende for os mennesker… der vil på soklen være en messingplade med selve historien på.

Af | 2017-05-16T22:09:40+00:00 2. Juli 2009|Bronzearbejde Processen, Bronzeskulptur Min Største|